Obarsia Closani

Situată la nord de comuna Ponoarele, în nord-vestul judeţului Mehedinţi, la o altitudine de 470 m, comuna Obârşia-Cloşani dispune de o mare varietate de atracţii turistice, poziţionarea acesteia într-o zonă montană joasă favorizând dezvoltarea turismului montan şi de recreere.

Pe lângă turismul montan şi de recreere, comuna este recunoscută şi pentru obiceiurile tradiţionale: de Ziua Sfinţilor, în data de 9 martie, se afumă gospodăria, pentru ca locuitorii acesteia să fie protejaţi vara de şerpi, de Sânziene, în data de 24 iunie, fetele îşi udă faţa cu rouă şi culeg flori de câmp în zorii zilei, pe care le poartă apoi la hora satului, de Joimari, se aprind focuri şi lumânări în cimitir pentru a încălzi morţii veniţi în acea zi printre cei vii, iar Cămăşa ciumei reuneşte nouă bătrâne ale satului care lucrează într-o singură noapte o cămaşă de cânepă pentru a fi îmbrăcată de fiecare locuitor al localităţii de trei ori pentru a fi protejat de ciumă.

În Obârşia-Cloşani se află o poiană situată la o altitudine mai mare decât toate celelalte localităţi învecinate, care oferă o superbă panoramă asupra zonei. Noaptea, priveliştea este deosebită, zărindu-se toate luminiţele din satele învecinate.

Răspunde

Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Puteți utiliza aceste taguri HTML și atribute:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro